♥ Si Chantek dan Si Macho ♥

Isnin, 6 Disember 2010

ada juga anak mcm tu.. ish!


Salam tengahari semua.

Nil nak update juga sal nih! xkira.

semalam nil kuar n then time balik rumah nil tersedar ada seorang tok(nenek) tidur atas tar depan rumah jiran nil. time tu dah pukul 12 mlm mcm tu. kesian sgt kt tok tu. dah la tua mesti sejuk tidur kat situ.

pdhal rumah anak dya selang bbrp buah rumah je dengan rumah jiran nil tu. Astagfirullahalazim, xkesian ke tgok mak sendiri tidur kat situ. sedih sgt. :(

pernah dulu tok tu dok dpn umah umah nil pagi2 buta. dlm pukul 6 mcm tu,
then, mama panggil la tok tu masuk dalam sebab kesian sangat kan tengok orang tua macam tu duduk atas jalan sejuk-sejuk. lepas dia masuk duduk dalam 2, 3 jam..
pastu mama pergi la bagitau anak dia cakap mak diaorg ada dalam rumah kami.

n then sampai la pukul 2.. anak2 still xdatang ambil mak diaorg..
bayangkan.. dr pukul 6pg sampai pukul 2 dia dok rumah kami. lama kan? anak bt xtahu je.

at least datang la ambik mak kan. dah la lama dok kat umah orang, walaupun mak dia nyanyuk, cakap sorang2 kadang-kadang. (biasala orang tua kan)

tp tu ttp mak dia kan. mak yg lahirkan dia.

sampai la pukul 2 tu kami nak kuar. nak pergi beli barang.
tp xkan nak suruh tok tu balik kan. mcm halau plak. nak tunggu anak dia datnag xdatang2 pun... sampaikan nil kena pergi umah anak dia.

nil cakap
"makcik,kmi nak kuar nih. tok ada lagi kt umah. nak wat mcm mana ek?''

makcik tu ckp..
''xpe, suruh je dia keluar.. len kali jangan panggil dia masuk umah dah tau!''

dalam hati nil macam nak jer cakap
'Ya Allah mak cik, kita nampak manusia duduk kt depan pagar umah kita, xkan kita xpanggil masuk, jamu pape. dekat kucing pon kita bg mknan kadang2. inikan pula manusia. Tua plak tu, xkan kita nak biar dia dok depan tu.'
huhu.. tp nil xcakap la.. :(

hmm.. xsangka ada juga orang mcm tu.. dekat mak sendiri sanggup buat macam tu.. sanggup biar mak sendiri tdur tepi jalan.. atas tar.. :(

Nauzzubillah~



5 ulasan:

CaDLyNN berkata...

tak patut betul~

Izzatul Iman berkata...

sedihnya...

Mak takkan sanggup tgk anak tidur atas tar tepi jalan, tapi anak sanggup wat gitu kat mak... mungkin kerana anak2 tengok mak tu badan besar, dah tua, jadi anak2 associatekan umur dan saiz badan dengan "pandai jaga diri" (my teori of psychology la...)

tapi tak ingat mak tu dah nyanyuk... memang sedih... tak dapat bayangkan anak me tidur tepi jalan...huhu...tak sanggup bygkn!

nEa FleriDa / nIL berkata...

cadlyn : a'ah kan.. harap dy dapat hidayah..

nEa FleriDa / nIL berkata...

izzatul Iman : Setuju dengan pendapat akkak! harap satu hari nanti anak dya sedar slh dyaorg tu..

g.r.e.a.t.g.i.r.l berkata...

sedih.......syurga di bwh tapak kaki ibu. T_T