♥ Si Chantek dan Si Macho ♥

Ahad, 3 Julai 2011

First Time Pegang Stereng

Salam semua :)

Bersamaan dengan 3 Julai pukul 5 petang tadi merupakan kali pertama dalam sejarah hidup ni, nil pegang setreng kereta. Bukan pegang je tau! memang bawa kereta! hahaha. gelak cepat! umur  dah 21 baru nak pegang sterteng kereta.


yerrr. tadi nil pegi latihan memandu. Nil pegi latihan tu dengan 0. xpenah belajar bawa kereta pon sebelum nieh. Memang nebes yang amat lah!! Nasib baik pak cik pusat memandu yang ajar nil tu baik ;)

Mula2 nak tekan clutch masuk gear n then tekan minyak tu.. Nil dok pikir aduhhh boleh ke aku nieh! Nasib baik :) berjalan lancar. Xde la lncr sangat pon. hehhe, Tapi xde la teruk sangat. Nil akan belajar sedikit demi sedikit lagi. InsyaAllah nanti pro. haha ;D

tapi masa bawak kereta tu.. walaupun kereta tu ber aircond tapi nil berpeluh-peluh. muahaha. biasalah kan orang pestime bawak.

then pas balik darti institut memandu tu  nil pegi bpmall untuk sembahyang n beli barang. Nak tahu nil beli apa?
nil beli Eye Liner Elianto. Sape penah pakai?? best tak?? saje nak try sebab xpenah try lagi eye liner brand nieh..
nant bila nil dah pakai nil wat review pasal eye liner tu kat sini k :) InsyaAllah

daaaaa~ nak tidur dah. Fennaaat (-_-')

6 ulasan:

Atiqah Sa'ahiry berkata...

wahh...kita sok test ujian komputer..n nak pegg streng pas ne kot..o knowledge pasal kete ne.ahahaa..all the best nea

nEa FleriDa / nIL berkata...

hhe. xpe dear ;) kite sama. mesti boleh pny!! :)

mira bia berkata...

sama la kita masa mula2 tu. sejuk tangan2 hehe mira dah hbis dah semua latihan. esok test QTI dh..

nEa FleriDa / nIL berkata...

waah yeke.. best r jadi mira. gud luck tau yunk! :)

nadia rosle berkata...

Waa bestnye! Saya punye driving class jugak yang tergendala. Sekarang nak sambung badget tak cukup plak. Haihh

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam Nea..good luck yer!ok la tue,umo 20 pegang stering,k.atie umo 30 baru nk pegang..gigil2 lak tue!tau sgt camna persaan Nea camna..hihi.Alhamdllh,dah dpt lesen TP masih takut nk bwk kat jlnraya...hikhik